Kecskemét

2021.09.23. 08:44

Súlyosan ittas állapotban okozott balesetet az izsáki férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség az őrizet ideje alatt, gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt az ittas sofőrt, aki egy autóbusszal ütközve Kecskemét forgalmas bevezető útján hétfőn reggel megbénította a forgalmat.

baon.hu

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvívője elmondta: az izsáki férfi 2021. szeptember 20-án reggel súlyosan ittas állapotban közlekedett járművével a Kecskemét városközpontjából kivezető nagy forgalmú úton, vérében 3 ezreléket meghaladó alkohol volt a vezetéskor.

Emiatt nem az útviszonyoknak megfelelően vezette az autóját és áttért a szemközti sávba, ahol a szabályosan közlekedő menetrendszerinti autóbusznak ütközött. Az ütközést követően az autó az útra merőlegesen állt meg, emiatt a forgalom a hétfő reggeli csúcsidőben megbénult. Az ittas sofőr a baleset következtében könnyebben sérült, mindkét járműben azonban komoly anyagi kár keletkezett.

Érvényes vezetői engedélyét a kecskeméti rendőrök a helyszínen bevonták, a sofőrt pedig őrizetbe vették és kezdeményezték a bíróság elé állítását. A Kecskeméti Járási Ügyészség a rendőrséggel együttműködve, az őrizet ideje alatt, 2021. szeptember 22-én bíróság elé állította a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt.

– A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és vele szemben pénzbüntetést szabott ki, továbbá 2 év 6 hónapra a járművezetéstől eltiltotta. A vádlott és védője a bírósági döntést tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős – mondta Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna.

Fotó: Magyarország Ügyészsége
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Borítóképünk a helyszíneléskor készült.

Ezek is érdekelhetik