bácsalmás

2021.09.17. 09:56

Négy év alatt 20 millió forintot csalt ki régi ismerősétől

Vádat emeltek egy budapesti férfival szemben, aki régi ismeretségüket kihasználva egy bácsalmási asszonytól négy év alatt több mint 20 millió forintot csalt ki. A nő még az arany ékszereit is zálogba adta, hogy tudjon neki pénzt adni.

Hraskó István

Fotó: Shutterstock

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a bácsalmási születésű, de Budapesten élő férfi és a sértett régebb óta ismerték egymást. Ezt kihasználva a férfi mintegy négy éven keresztül, 2018 decemberéig rendszeresen kért különböző hamis ürüggyel pénzt a jóhiszemű asszonytól. Először a testvére korábbi tartozását ígérte megadni a nőnek egy állítólagos hagyatékból, aminek a megszerzéséhez és a terhek kifizetéséhez a vádlott kölcsönt kért és kapott a sértettől. Az ügyintézés miatt állítása szerint gyakran kellett utaznia, amire szintén az asszonytól kért pénzt.

Egy alkalommal azt a kitalált történetet adta elő, hogy nagyobb összegű bírságot kapott. Mivel ekkor

a sértettnek nem volt készpénze, ezért 1,2 millió forint értékben arany karkötőket, gyűrűket, nyakláncokat adott a férfinak azzal, hogy tegye zálogba és az így kapott pénzből fizesse ki a bírságot.

A férfi nem sokkal ezután még attól sem riadt vissza, hogy élettársa halálhírét hamisan keltve, halottszállításra és hamvasztásra csaljon ki pénzt.

Visszafizetési szándékának megerősítése érdekében a férfi egy hamis banki igazolást is átadott a nőnek, amely szerint a bankszámláján 25 millió forint van átmenetileg zárolva. Ígérete szerint amint az összeg felszabadul, a tartozásait megadja. A vádlott végül a kicsalt 20,5 millió forintból nem fizetett vissza semmit, így a sértett kára nem térült meg. A csaló férfi ráadásul nemcsak régi ismerősét, hanem annak barátnőjét is becsapta és közel 1,2 millió forinttal megkárosította.

A Bajai Járási Ügyészség a férfit folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság a sértetteknek okozott kár megtérítésére is kötelezze.

Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában