Kiskunfélegyháza

2021.09.22. 10:25

Három embercsempészt fogtak el az M5-ös autópályán

Az Autópálya Alosztály járőrei fogták el szerda reggel Kiskunfélegyháza térségében a magyar embercsempészeket.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei egy gépjárművet ellenőriztek – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján – az M5-ös autópálya 108-as kilométerénél található pihenőben szerdán 7 óra 56 perckor – közölte a rendőrség.

A felvezető személyautóban egy magyar férfi és nő volt, az utána közlekedő gépkocsit egy magyar férfi vezette, rajta kívül a járműben 15 – magukat szír állampolgárnak valló – személy tartózkodott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállítják a rendőrök és őrizetbe veszik.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók indítványozzák a férfi letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik