bács-kiskun

2021.09.19. 22:16

Három embercsempész próbált huszonhárom migránst átszállítani az országon

Vasárnap este őrizetbe vettek két török és egy szerb férfit a rendőrök, akik illegális migránsokat szállítottak.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján – vasárnap 20 óra 30 perckor az M8-as autóúton, Dunavecse közelében intézkedés alá vontak egy osztrák rendszámú kisbuszt. A járművet egy szerb férfi vezette. Az ellenőrzés során 22 külföldit találtak a gépkocsi rakterében, akik afgán állampolgárnak vallották magukat – áll a rendőrségi közleményben.

Mint írják, ugyanebben az időben egy német honosságú személygépkocsit állítottak meg a rendőrök az 55-ös számú főúton, Baja közelében. A gépkocsiban két török férfi és 1 illegális migráns utazott, aki szintén török állampolgárnak vallotta magát.

A migránsok személyazonosságukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A két török férfi és a szerb állampolgár a gyanú szerint az illegális migránsokat át akarta vinni az országon, ezért előállították őket. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást velük szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.​

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!