bűnügyek

2021.09.30. 09:42

Futárral érkezett a kecskeméti címre a külföldről rendelt pszichoaktív anyag

Két kecskeméti férfi pszichoaktív anyagot rendelt Kínából. A rendőrök már tudták, mi érkezik hozzájuk, ezért az átadás után elfogták őket.

baon.hu

Forrás: police.hu

Két kecskeméti férfi új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot tartalmazó szert rendelt Kínából 2020 augusztusában és októberében – írja a rendőrségi közlemény. A nyomozás során kiderült, hogy a szert tovább akarták értékesíteni a megyeszékhelyen.

2020 októberében az egyik üzlet parkolójában vették át a futártól a csomagot a férfiak, akik ezután azonnal elhajtottak a helyszínről.

A nyomozók egy akciót szervezetek az átadásra és meg akarták állítani az autót, ami a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Az elkövetők menekülés közben a csomagot is kidobták az autójukból. A rendőrök végül elfogták a párost, akiket őrizetbe vettek. Az egyik férfinál megtartott házkutatás során növényi anyagmaradványt találtak a nyomozók. A lefoglalt anyagokról a szakértő elmondta, hogy utóbbi kábítószernek, míg a Kínából érkezett anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt a két férfival, míg egyikük ellen továbbá kábítószer birtoklása miatt indítottak büntetőeljárást.

A főkapitányság vizsgálati osztálya az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

Fotó: police.hu

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a marihuána fogyasztásának számos káros élettani hatása van a kábítószerélvező részére, így különösen azonnali hatásként a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar és a mozgáskoordináció elvesztése, amelyet gyakran depresszió vagy álmosság követ, egyes fogyasztók esetében pánikrohamot is kiválthat.

Tartós használata gyengíti az immunrendszert, az emberek hajlamosabbak lesznek a betegségre és a fertőzésekre. Megnőhet az öngyilkosságra való hajlam és a skizofrénia kialakulásának valószínűsége.

Légzőrendszer tekintetében is elmondható, hogy a marihuána sokkal veszélyesebb anyag, mint a dohány ugyanis 50-70 százalékkal több karcinogén (rákkeltő) anyagot tartalmaz. Ennek következtében megnövekedhet a tüdőgyulladás, valamint a tüdőrák kialakulásának valószínűsége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában