kecskemét

2021.09.01. 12:22

Egész szeptemberben rendőrök segítik a diákok közlekedését

Immár hagyomány, hogy a szeptemberi tanévkezdés idején rendőrök segítik a közlekedőket Kecskemét forgalmas gyalogátkelő helyein.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Szerdán a Petőfi Sándor utca és a Kőhíd utca frekventált kereszteződésében irányították a forgalmat a rendőrök a gyalogosok biztonságos átjutása érdekében.

A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kampánya keretében az iskolakezdés hónapjában reggel és délután az oktatási intézményekhez közeli gyalogos átkelőhelyknél jelennek meg a rendőrök és a forgalmat irányítva segítik a gyerekek áthaladását, egyben jelenlétükkel figyelmeztetik az autósokat, hogy véget ért a nyár és több a gyermek az iskolák környékén.

Mint megtudtuk, a gyermekbalesetek száma ennek köszönhetően nagymértékben csökkent. A bizottság tagjai a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola első osztályos tanulóit is köszöntötték a szerdai tanévnyitón.

A rendőrség évtizedek óta kiemelt feladatának tekinti a gyermekek védelmét, a közlekedési nevelő munkában való aktív részvételt – olvasható közleményükben. A 2008 szeptembere óta működő „Az iskola rendőre” program a 2021/2022-es tanévben is folytatódik. A program célja a gyerekek balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a biztonságukat veszélyeztető tényezők felderítése, megszüntetése. A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az iskola vezetésével és a szülői szervezettel, részt vesznek az iskolai rendezvényeken és igény esetén tájékoztatókat tartanak.

Az új tanévben is tovább folytatódnak az iskolai bűnmegelőzési oktatások: a DADA program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen, az Iskolai Bűnmegelőzési Tanácsadók pedig állandó jelleggel a középiskolákban tevékenykednek. Ezeken felül folytatódik a Drogprevenciós összekötő tiszti hálózat is.

A Petőfi Sándor utca és a Kőhíd utca frekventált kereszteződésében irányították a forgalmat a rendőrök
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában