bolti szarka

2021.08.07. 08:39

Hat alkalommal lopott alkoholt és csokit a kecskeméti férfi

Üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt folytattak eljárást és emeltek vádat egy kecskeméti férfival szemben.

baon.hu

Forrás: police.hu

A tavalyi év első felében hat bejelentés érkezett bolti lopásról, melyeknél rendszerint szeszes italok, több tucat tábla csokoládé és illatszerek tűntek el a kecskeméti üzletekből – olvasható a rendőrségi közleményben. A jellemzően 5-10.000 forint értékben ellopott holmikat a ruhájába rejtve csempészte ki az áruházból a tolvaj.

A szinte teljesen megegyező elkövetési módszerekből a rendőrök úgy gondolták, hogy az esetek összefügghetnek, és a sejtésük később be is igazolódott.

Az egyenruhások beszerezték az üzletek biztonsági kameráinak felvételeit, majd a ruházata alapján beazonosították a korábbi eljárásokból is jól ismert feltételezett elkövetőt.

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették az üzletszerű lopások miatt a 37 éves férfit, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. A nyomozás során másik három lopásra is fény derült, amit a korábbi években követett el a helybéli, így összesen kilenc esetről kell számot adnia.

Ügyében a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték a rendőrök, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában