bácsalmás / baja

2021.08.04. 13:37

Embercsempészés miatt vádat emeltek egy szlovák férfival szemben

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt vádat emelt egy szlovák férfival szemben, aki idén január végén, egy korábbi sikeres szállítást követően újabb fuvarmegbízást teljesítve, nyolc migránst akart a szerb-magyar államhatár közelében személygépkocsijába felvenni. Autója azonban a találkozási ponton elakadt a sárban és a határrendészek tetten érték.

baon.hu

A vádirat szerint a szlovák férfi idén január közepén azért jött Magyarországra, hogy ismeretlen megbízójának utasításai alapján a szerb-magyar államhatárt meg nem engedett módon átlépő személyeket Ausztriába szállítson. A megbízó a szállításra személyautót, a kapcsolattartáshoz mobiltelefont biztosított számára. Első alkalommal a megbízást sikeresen teljesítve a vádlott a migránsokat Ausztriába szállította és ezért fejenként 200 Eurot kapott.

További szállítások érdekében a vádlott maga is vett egy személyautót, majd január 29-én Tataháza közelében, egy előzetesen egyeztetett, erdős-fás területre hajtott azért, hogy az úgynevezett „sétáltatók” segítségével Magyarországra átjutott 8 migránst felvegye. A jármű azonban a sárban elakadt éppen akkor, amikor a migránsok az autó felé haladtak.

A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei a vádlottat tetten érték. Ezt látva a migránsok futni kezdtek, de őket is elfogták.

A korábbi sikeres szállításból a vádlottnál megmaradt 1.150,- Eurot a nyomozók lefoglalták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő szlovák férfit vagyoni haszon végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, Magyarországról kiutasítását, továbbá a jármű, a mobiltelefon és a készpénz elkobzását indítványozza. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában