KISKUNHALAS

2021.08.26. 13:35

Azzal fenyegette a saját anyját, hogy megöli, ha nem ad neki pénzt

Vádat emeltek egy kiskunhalasi férfi ellen, aki terrorban tartotta saját anyját és annak élettársát.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk: a vádlott szívességből lakhatott édesanyja kiskunhalasi tanyáján, azonban összeférhetetlenül, agresszív módon viselkedett a szülővel és annak élettársával.

Gyakran szidalmazta, fenyegette rokonait, akik végül felszólították, hogy költözzön el.

A férfi azonban nem volt hajlandó erre, ezért félelmükben édesanyjáék költöztek el tavaly tavasszal egy bérelt ingatlanba. A vádlott azonban itt is megtalálta és rendszeresen felkereste őket, pénzt, ételt követelt, valamint rendszeresen szidalmazta az anyját.

A problémákról tudott az egyik ismerősük is, aki idén februárban megpróbálta távozásra bírni. Szóváltás alakult ki közöttük, a vádlott megfenyegette az ismerőst, hogy megöli, agyonveri, levágja a fejét. A másik férfi megijedt és elment.

A vádlott továbbra sem költözött el, ehelyett felháborodásában másnap elment az anyjához, újra kiabált vele, és akárcsak az ismerőst, őt is lefejezéssel fenyegette meg.

Idén április 13-án este ismét felkereste és 5 ezer forintot követelte tőle. Az anya nem akart neki pénzt adni, mire fia azt mondta, agyonüti. Az anya tartott, hogy be is váltja a fenyegetést, és átadott 2500 forintot.

Az anya és az ismerős kérték a vádlott megbüntetését a fenyegetések miatt. Dr. Schmidt Gábortól megtudtuk, a büntetett előéletű férfi távoltartás hatálya alatt áll, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntettén kívül két rendbeli zaklatás vétségével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában