tragédia

2021.07.12. 17:41

Vízbe fulladt egy férfi a kecskeméti szabadidőközpontban

A hétvégén egy férfi belefulladt a tóba a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Hraskó István

Forrás: shutterstock.com

Fotó: illusztráció

Friss információk:

A Hírös Sport Nonprofit Kft. az esettel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatta szerkesztőségünket.

„2021. július 10-én, szombat este megközelítőleg 20 órakor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban található játszótér és bográcsozó hely környékén egy középkorú férfi az általános tiltás ellenére a szabadidőközpont tavába ereszkedett, elkezdett úszni, és a parttól megközelítőleg 60 méterre távolodott. Az esetről a helyszínen tartózkodók rögtön értesítették a szabadidőközpont biztonsági szolgálatát. A biztonsági őr azonnal elindult a helyszínre, és tájékoztatta az illetékes hatóságokat és kollégáinkat. A szemtanúk elmondása alapján a tóban tartózkodó férfi rövid időn belül elkezdett kapálózni, fuldokolni, majd pár másodperc múlva elsüllyedt. A holttestet a katasztrófavédelem búvárai emelték ki a vízből éjfél körül. Kollégáink a helyszínen segítették a rendőrség és a katasztrófavédelem munkáját. A tragédia miatt részvétünket fejezzük ki az áldozat hozzátartozói számára. Tekintettel arra, hogy a haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az illetékes hatóság, további tájékoztatást az ügyben nem tudunk nyújtani” – írják.

Felhívták továbbá a figyelmet, hogy a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén található tavakban fürdeni, vízben tartózkodni kizárólag a strand területén, az ezen célból kijelölt partszakaszon van lehetőség. A Szabadidőközpont egyéb területein történő fürdés szigorúan tilos!

Korábban írtuk:

Olvasónk küldött üzenetet szerkesztőségünknek, hogy úgy hallotta, szombaton egy férfi belefulladt a tóba a kecskeméti szabadidőközpontban.

Az ügyben megkerestük a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, a rendőrségnek ilyen esetről van-e tudomása, indult-e esetleg eljárás, mit lehet tudni az esetről, ha valós az értesülésünk.

– A szóban forgó ügyben a Kecskeméti Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást folytat. Egyéb információt a történtekkel kapcsolatban nem áll módunkban adni – kaptuk a megerősítő választ, amelyből még az tűnik ki, hogy nem bűncselekmény történt (mert akkor büntetőeljárást folytatna a rendőrség, azaz nyomozást).

Írtunk a szabadidőközpontot üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft.-nek is, ha válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában