kiskunmajsa / galériával

2021.07.29. 20:11

Rátámadt a tűzoltókra, miután felgyújtotta a házát

Egy jókora fahusánggal fenyegette a kiérkező tűzoltókat egy férfi csütörtök délután Kiskunmajsán, a Rózsa utcában. A tűzoltók éppen az ő házát akarták oltani, amit helyszíni információk szerint szándékosan gyújtott fel.

Pozsgai Ákos

a_20210729_tuzoltokra_tamadtak_majsa_PA_PN

Fotó:

A férfit végül a kiérkező rendőrök tudták csak megfékezni, gázsprayval fújták le, és testi kényszert alkalmaztak vele szemben. Úgy tudjuk, fejsérüléssel szállították a kiérkező mentők a kiskunhalasi kórházba, ahova kísérték a rendőrök is.

A kiskunhalasi tűzoltóság kiskunmajsai tűzoltóőrsének hivatásos tűzoltóit délután öt óra után riasztották Kiskunmajsán a Rózsa utcába, ahol egy családi ház berendezése égett.

A kiérkező tűzoltókra azonban rátámadt a házban lakó férfi, aki egy nagy darab fahusánggal ütötte a tűzoltóautó oldalát, kishíján bezúzva a szélvédőt is.

A tűzoltók a kiskunmajsai rendőrőrstől kértek segítséget, mert még a járművüket sem tudták elhagyni az őket szidalmazó és fenyegető férfi miatt, aki állítólag családi problémák miatt kelt ki magából.

Kiskunhalasról is riasztották a rendőröket, szemtanúk elmondása szerint a kiérkező rendőri erők rövid idő alatt a földre vitték az ordibáló férfit, akit a testi kényszerítés során gázsprayval is le kellett fújniuk, hogy meg tudják bilincselni.

A helyszínre mentőket is riasztották, akik a helyszínen ellátták a férfi fejsérülését, majd rendőri kísérettel a kiskunhalasi kórház baleseti osztályára szállították.

A tűzoltók csak ezt követően tudták megkezdeni a lángok eloltását. Úgy tudjuk, hogy az ágy és a többi berendezés mellett, egy gázpalack vezetéke is égett, a palackot a tűzoltóknak sikerült időben kihozniuk az épületből. Információink szerint sem a tűzoltók, sem a rendőrök nem sérültek meg az intézkedés során. Később a Katasztrófavédelem Műveleti Szolgálata is a helyszínre érkezett, hogy kivizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. A halasi rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelői is vizsgálják a tűzeset, valamint a támadás körülményeit.

Érdeklődésünkre az ORFK kommunikációs szolgálata azt a tájékoztatást adta, hogy július 29-én nem sokkal 17 óra előtt Kiskunmajsán, a Rózsa utcában egy égő családi házhoz irányították a katasztrófavédelem munkatársait. A helyszínre érkezve azonban nem tudtak nekilátni a tűz oltásának, mert a ház tulajdonosa fenyegetőleg lépett fel, ezért a tűzoltók a rendőröket hívták segítségül. A járőrök megfékezték a 32 éves férfit, akit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállítottak. Az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rongálás miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában