bács-kiskun

2021.07.14. 07:58

A rendőrök őrizetbe vették az embercsempészeket

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai összehangolt akciót szerveztek a fővárosi gyanúsítottak elfogása érdekében.

baon.hu

Forrás: police.hu

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt két héttel ezelőtt eljárást indított egy magyar férfival szemben, aki a gyanú szerint 10 határsértőt próbált meg Nyugat-Európába juttatni. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfiről kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetésével két arab származású, Budapesten lakó külföldi bízta meg.

A külföldiek elfogására a megyei nyomozók nagyszabású akciót terveztek. A felderítő osztály, a gazdaságvédelmi osztály, a bűnügyi technikusok, valamint a megyei közterületi támogató alosztály munkatársai egyaránt bekapcsolódtak a gyanúsítottak elfogásába és elszámoltatásába.

A rendőrök a közelmúltban több fővárosi ingatlanban hajtottak végre kutatást részben a bizonyítási eszközök megszerzése, részben pedig a bűnös tevékenységből származó vagyon visszaszerzése érdekében. Ennek során – a 36 éves gyanúsítottól – 3 millió forint készpénzt, drága mobiltelefont, nagyértékű személygépjárművet foglaltak le. A zsaruk ráleltek több mint 8000 euróra is, ám meglepetés ért mindenkit a valuta megvizsgálásakor: a pénz jó minőségű hamisítványnak bizonyult.

Fotó: police.hu

Tettestársára, egy 42 éves algériai származású migránsra néhány házzal távolabb találtak rá. Az ő bérleményében kábítószer-gyanús anyagot foglaltak le. A férfi egy saját fényképével ellátott, francia tartózkodási engedéllyel próbálta igazolni magát, ám utóbb ez is hamisnak bizonyult.

A két külföldit – már elfogott társukhoz hasonlóan – embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai esetükben is előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Kecskeméti Járásbíróság a Bajai Járási Ügyészség indítványa alapján elrendelte a kényszerintézkedést mindkettejük esetében.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában