kék hírek

2021.07.02. 11:55

Milliós értékekben lopott a három kecskeméti férfi

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai elfogtak három férfit, akik vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével gyanúsíthatóak.

baon.hu

Forrás: police.hu

A gyanú szerint S. Norbert, R. Kálmán és B. György kecskeméti lakosok május 11-től kezdődően alig egy hónap alatt összesen legalább hat vagyon elleni bűncselekményt követtek el – olvasható a rendőrségi közleményben.

A férfiak egy ízben egy ablakra felszerelt szúnyoghálót vágtak ki, majd a lakásba bemásztak, és onnan 2 millió forintot meghaladó értékben műszaki cikkeket, porcelán tárgyakat, csaptelepeket tulajdonítottak el.

Egy másik ingatlan esetében a tulajdonos könnyelműségét használták ki: az ingatlan kerítésén bemászva a nyitott bejárati ajtón jutottak be a házba, ahol készpénzt, személyes okmányokat és bankkártyákat vettek magukhoz. A sértettnek ebben az esetben körülbelül 850.000 forint kára keletkezett.

A tolvajok nem mentek el csukott szemmel az alkalmi lehetőségek mellett sem: egy épülő társasháztól kéziszerszámokat és 20 zsák cementet vittek el.

A nyomozók a helyszíneken végzett adatgyűjtés, valamint a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével két feltételezett elkövetőt gyorsan beazonosítottak. R. Kálmán és B. György azonban a hatóság elől elrejtőzött, így ellenük elfogatóparancsot bocsátottak ki. A körözés segítségével mindkét férfit a napokban megtalálták. Időközben a rendőrök a trió harmadik tagját is beazonosították, őt 2021. július 1-én fogták el. A többrendbeli lopással gyanúsítható tolvajokkal szemben kényszerintézkedés elrendelésére került sor.

Az ügy kapcsán tartott kutatások során a rendőrök nem csupán a ellopott értékek egy részét foglalták le, hanem ráleltek olyan tárgyakra is, amelyeket a férfiak az elkövetéskor eszközül használtak. A nyomozók vizsgálják, hogy a bűnbanda tagjai az elmúlt időszakban más, hasonló jellegű bűncselekményt elkövethettek-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában