galériával

2021.07.27. 10:25

Kigyulladt a fának csapódó motor Halas határában

Kedd reggel nyolc óra előtt pár perccel történt a baleset az 53-as főúton, Kiskunhalastól néhány kilométerre, Balotaszállás irányában. A motoros férfit égési- és tüdősérülésekkel szállították a mentők kórházba.

Pozsgai Ákos

a_20210727_motorbaleset_halas_PA_PN

Fotó:

Helyszíni információink szerint többen is szemtanúi voltak a kedd reggeli balesetnek, ők mind azonnal a bajba jutott motoros segítségére siettek. A beszámolók szerint Kiskunhalas felé tartott a motoros, amikor egy úthiba megdobta a motort, elveszítette uralmát felette és az út menti árokba hajtott, ahol fának ütközött.

A motor a becsapódástól azonnal kigyulladt. A szemtanúk beszámolója szerint még a motoros ruhája is égett.

A jármű két fa közé szorult be, a motoroson a bukósisak is lángolt, ezért elsőként azt vették le a fejéről, majd kihúzták az árokból, ahol időközben a száraz növényzet is lángra kapott.

A balesethez a mentők mellett a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik rövid idő alatt eloltották a tüzet. Meg nem erősített információink szerint egy 18 éves tompai fiú ült a motoron, őt égési- és tüdősérülésekkel szállították a mentők a kiskunhalasi kórházba.

A baleset miatt a rendőrség félpályán lezárta az 53-as főutat, ahol váltakozó irányban, forgalomirányítás mellett haladhattak a járművek. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában