kék hírek

2021.07.16. 08:37

Elvérzett a kecskeméti férfi, miután élettársa megszúrta

Egész napos közös italozást követően, egy ismeretlen okból kialakult konfliktus során, a kecskeméti nő egy hosszú pengéjű késsel combon szúrta élettársát, aki a verőér sérülése miatt rövid időn belül elvérzett.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé a Kecskeméti Törvényszék azon ítéletének helyben hagyását, melyben egy középkorú, kecskeméti nővel szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és 3 év közügyektől eltiltás kiszabására került sor.

A nővel szemben azért indult büntetőeljárás, mert 2019-ben Húsvétkor egész napos közös italozást követően, egy ismeretlen okból kialakult konfliktus során, egy hosszú pengéjű késsel combon szúrta élettársát, aki a verőér sérülése miatt rövid időn belül elvérzett.

A helyszínre érkező mentősök már csak a sértett halálának beálltát tudták megállapítani. A vádlott nem ismerte be cselekménye elkövetését.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést, ezért az nem emelkedett jogerőre.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség megítélése szerint a törvényszék ítélete megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítására helyesen került sor, azonban a kiszabott büntetés enyhe, az a büntetési célok elérését nem biztosítja megfelelően. Tekintve azonban, hogy a vádlott terhére fellebbezés bejelentésére nem került sor, az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla nem kerülhet abba a helyzetbe, hogy a büntetést súlyosítsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában