Csólyospálos / videóval

2021.07.20. 14:48

Egy férfi ittasan, begyógyszerezve támadt egy idős házaspárra

A Kiskunhalas Járási Ügyészség vádat emelt egy visszaeső férfival szemben, aki alkohol és ismeretlen gyógyszerek hatása alatt bemászott egy csólyospálosi tanyaudvarba, majd minden előzmény nélkül a tanya tulajdonosának váratlanul megjelenő idős szüleire támadt és – ahol érte – ütötte vert az idős férfit.

Várkonyi Rozália

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi tavaly augusztus 23-án kora délután alkohol és ismeretlen gyógyszerek hatása alatt bemászott egy csólyospálosi tanya bekerített udvarába, amikor a tanyatulajdonos idős szülei gépkocsival megjelentek az ingatlanban. A vádlott minden előzmény nélkül rátámadt a házaspár férfi tagjára és hosszasan, testszerte ütlegelni illetve rugdosni kezdte.

A vékony testalkatú férfi igyekezett védekezni a nála jóval fiatalabb támadójával szemben, azonban testi ereje miatt nem tudott felülkerekedni. Egy idő után mindketten a földre kerültek és ott dulakodtak. A támadó végül egy arra járó férfi többszöri felszólítására és a kiértesített rendőrök megjelenését észlelve hagyott csak fel a bántalmazással. A sértett a bántalmazás következtében testszerte zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülések.

A sértett és a támadója között mind életkorban, mind erőnlétben fennálló jelentős különbség miatt a sértett csupán korlátozottan volt képes a védekezésre.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfit könnyű testi sértés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy bíróság a vádlott pártfogó felügyeletéről is rendelkezzen. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

A nyugdíjas férfi a Tényeknek számolt be a tavalyi támadásról.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában