kiskunmajsa

2021.07.06. 16:37

34 millió forintot gyűjtött össze a díler anya, a gyerekek és a rokonok

Négy kiskunmajsai férfi és két nő ellen emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a dizájnerdrogok beszerzésével és terjesztésével életvitelszerűen foglalkozó kiskunmajsai férfi a családtagjait bevonva 2018 januárjában terjesztői hálózatot épített ki.

Részt vett a terjesztésben az anyja, részben ő végezte a finanszírozást és a helyi vásárlók kiszolgálását, míg a szerek kóstolását a lánytestvére, a drogok elrejtését, tárolását és kiporciózását a fivére. További két rokon pedig sofőrként segített.

A bűnszervezetet irányító vádlott az új pszichoaktív anyagokat részben egy tiszaföldvári és egy soltvadkerti férfitól szerezte be, akik a tiltott anyagokat stabilan szállították.

A bűnszervezet irányítója biztonsági intézkedésként bevezette, hogy a saját és az anyja közvetlen birtokában csak éppen annyi drog legyen, ami legfeljebb egy napra, az aktuális fogyasztók kiszolgálására elegendő.

Kiterjedt és állandó vevőkörük „biztonságos” kiszolgálása érdekében házuk körül figyelőket is alkalmaztak. Ennek ellenére a Bács-Kiskun megyei rendőrök bravúros felderítői munkát követő, összehangolt akció keretében 2020 júniusában lecsaptak rájuk Kiskunmajsán.

Mint a nyomozás feltárta, a vádlottak mintegy két és fél éven keresztül árulták a „hópihe”, „kréta” és „pattogós” fantázianevű dizájnerdrogokat Tiszaföldvár, Csépa, Soltvadkert, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Jánoshalma és Mélykút területén, 18 év alatti fiataloknak is.

A terjesztésből legalább 34 millió forint jövedelemre tettek szert, amelyből a rendőrök a nyomozás során 8,5 millió forint értékben foglaltak le készpénzt és arany ékszereket.

Az ügyészség a vádlottakat kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével – köztük hatot bűnszervezetben elkövetéssel is – vádolja, és fegyház-, továbbá börtönbüntetés kiszabását indítványozza részükre. Az ügyészség a gazdagodás erejéig vagyonelkobzást is indítványoz a vádlottakkal szemben. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában