Szalkszentmárton

2021.06.28. 09:48

Tűzoltóautóból loptak akksit, elzárást kaptak a bíróságtól

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a két férfit, akik áprilisban a szalkszentmártoni önkormányzat tűzoltóautójából és más munkagépekből akkumulátorokat loptak el.

Hraskó István

Forrás: police.hu

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta:

a két vádlott idén április 9-re virradóra megbontotta a szalkszentmártoni önkormányzat udvarának drótkerítését, majd az ott parkoló tűzoltó teherautó lelakatolt ajtaját feltörték, és elloptak belőle két akkumulátort.

Ezután elmentek az önkormányzat másik telephelyéhez, ide a kerítést elhúzva hatoltak be, és egy munkagépből meg egy kisteherautóból további három akksit vittek el. Az összesen 170 ezer forint értékű akkumulátorokat tisztázatlan körülmények között 15 ezer forintért eladták, majd a pénzt elfelezték és elköltötték. Az önkormányzat kára nem térült meg.

Az egyik vádlottról kiderült, hogy idén március végén egy másik bűntársával egy további lopást is elkövetett. Ekkor az éj leple alatt egy szalkszentmártoni ingatlanhoz mentek. A kerítésről két lécet lefeszítettek, majd a lyukon bebújtak, és rönkhasítógépet, fűrészeket és más gépeket vittek el összesen 109 ezer forint értékben. A lopott dolgok egy részének lefoglalásával a kár közel fele megtérült, a sértett kérte a további összeg megtérítését is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség a három büntetett előéletű férfit június 25-én állította bíróság elé. A Kunszentmiklósi Járásbíróság a vádlottakat a váddal egyezően bűnösnek mondta ki lopás bűntettében és a mindkét lopást elkövető vádlottat és egyik bűntársát 64 nap elzárásra és 240 óra közérdekű munkára ítélte. A vádlott másik bűntársával szemben a bíró 312 óra közérdekű munkát szabott ki. A bíróság kötelezte a vádlottakat a meg nem térült kár megfizetésére is. Két vádlott esetében az ítélet jogerős, a másik bűntárs védője enyhítésért fellebbezett.

Korábbi cikkünk a témában:

https://www.baon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tuzoltoauto-akkumulatorait-is-elloptak-a-szalki-gyanusitottak-4013552/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában