frissítve

2021.06.21. 13:53

Nyárfaerdő aljnövényzete kapott lángra Solt határában

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a lángok megfékezésére, amely több tanyát is veszélyeztet.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Frissítve (17:15) – Megfékezték a tüzet Solt határában:

Erdő aljnövényzete, helyenként pedig tuskósor égett körülbelül 12 hektáron a Bács-Kiskun megyei Solt határában. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a solti, a dunaújvárosi, a kiskőrösi, a paksi, a kalocsai, a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók fojtották el vízsugarakkal, kéziszerszámokkal és puttyonyfecskendőkkel. A rajok az utómunkálatokat végzik.

Korábban írtuk:

Csaknem tíz hektárnyi területen kapott lángra a nyárfaerdő aljnövényzete a Bács-Kiskun megyei Solt határában – írja a katasztrófavédelem. A tűz több tanyát is veszélyeztet. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a solti, a dunaújvárosi, a kiskőrösi, a paksi, a kalocsai hivatásos tűzoltók oltják. A helyszínre tartanak a kecskeméti és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók is.

A katasztrófavédelem figyelmeztet, hogy az erdőtűz kockázata jelentősen függ az időjárási viszonyoktól, a száraz és szeles időjárás megfelelő feltételeket teremt az ilyen tűzesetek kialakulásához, továbbterjedéséhez. Erről bővebben itt tájékozódhat.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában