másodfokú eljárás

2021.06.03. 09:11

Megölte eltitkolt terhességből született gyermekét a kécskei anya

Másodfokon folytatódik az eljárás az eltitkolt terhességből származó újszülött gyermeke életét kioltó anya ügyében – áll a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatására tett indítványt annak a tiszakécskei nőnek az ügyében, akit újszülött gyermeke sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A közleményben olvasható, hogy a nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a 27 éves nő negyedik gyermekével lett várandós 2019-ben, azonban terhességét családja elől is titkolta és tagadta. A gyermeket nem akarta megtartani, a szüléssel összefüggésben semmilyen előkészületet nem tett.

A szülésre a nő lakóhelyén található udvari WC-ben került sor, aki miután megszülte az egészséges fiú gyermeket, a felsíró csecsemő szájába egy női alsóneműt tömött. Ennek következtében az újszülött megfulladt.

Az anya ezt követően a gyermek élettelen testét lepedőbe csavarva egy szatyorba tette, és elrejtette a közeli üres telken lévő szemétkupacban.

A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, a szabadságvesztés végrehajtási fokozatának börtön helyett fegyházban történő megállapítása, valamint hosszabb tartamú közügyektől eltiltás kiszabása érdekében, míg a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlott, valamint védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bejelentett fellebbezések tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában