bács-kiskun

2021.06.18. 21:40

Folytatódik a rendőrség bűnmegelőzési sorozata

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési program 2021-ben is folytatódik Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Forrás: police.hu

 

Fotó: police.hu

Első alkalommal pénteken, a megyeszékhely piaccsarnoka szolgált a bűnmegelőzési program helyszínéül – áll a rendőrségi közleményben.

Mint írják, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy és a Kecskeméti Rendőrkapitányság Megelőzési- és Áldozatvédelmi Alosztály főelőadója, Gyapjasné Szalai Andrea c. r. őrnagy a délelőtt folyamán kávéval fogadták az érdeklődő állampolgárokat. Kötetlen beszélgetés formájában adtak prevenciós információkat, tájékoztatást az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekről, témákról.

Fotó: police.hu

A bűnmegelőzési szakemberek hasznos, a nyári időszak vagyonvédelmét célzó aktuális tanácsokkal is szolgáltak a lakosságnak:

– A családi házban lakók a kerti munkák során ne feledkezzen meg az esetleges hívatlan látogató bejutása elleni óvintézkedésekről.

– Amíg a kert hátsó végében dolgoznak, vagy ott pihennek, a nyitva hagyott kapun, ajtón ismeretlenek, vagy hívatlan „vendégek” gond nélkül bejuthatnak otthonukba, és észrevétlenül távozhatnak értékeikkel.

– Az utcai kapu, a lakás ajtaja, ablakai a fenti esetekben legyenek mindig bezárva!

– Idegenekkel szemben – a kért segítség teljesítését megelőzően – legyenek óvatosak. Fontolják meg az esetleges segítségnyújtás módját: ne hagyják egyedül az ismeretlent.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában