galériával

2021.06.30. 15:34

Bűnmegelőzési napot tartottak Baján

Kedden két helyszínen is bűnmegelőzési rendezvénnyel várták a bajaiakat a rendőrök.

baon.hu

Délelőtt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee elnevezésű bűnmegelőzési program keretében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi munkatársa és a Bajai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadói egy belvárosi sétálóutcán találkoztak az érdeklődőkkel. Az egyenruhások kötetlen formában, egy kávé mellett tájékoztatták a helyieket a vagyonvédelmet és a bűnmegelőzést érintő témákról, illetve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről – írja a police.hu.

A rendőrségi standnál közel 30 fő fogadta el az egyenruhások invitálását, akik leginkább a lakókörnyezetükben tapasztalt esetekről beszéltek a rendőröknek, és a lopások, betörések megelőzési lehetőségeiről érdeklődtek. A fiatalok közül többen az internettel kapcsolatba hozható bűncselekmények veszélyeiről kérdeztek, míg az idősebb korosztálynál szóba került a telefonos csalások és az úgynevezett unokázós csalások megelőzési lehetőségei is.

Délután a Sugovica szabadstrandon találkozhattak a bajaiak a bűnmegelőzés előadókkal, akik a fürdőzés veszélyeire, írott és íratlan szabályaira, valamint az értékek védelmére hívták fel a folyóparton pihenők figyelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában