bűnügyek

2021.05.11. 10:49

A pultosnőre támadt egy soltvadkerti kocsmában az agresszív bűnöző

Vádat emeltek egy soltvadkerti férfival szemben, akit rátámadt a pultosnőre az egyik helyi kocsmában, miután ittassága és fenyegető viselkedése miatt megtagadták a kiszolgálását. A férfinek ezen kívül is még hosszú a bűnlajstroma.

Hraskó István

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a börtönből feltételesen szabadult soltvadkerti férfi az egyik helyi sörözőben már az első megjelenésekor közölte a pultosként dolgozó hölggyel, hogy a napokban szabadult és korábban embert is ölt. Két héttel később, tavaly június 8-án délben a férfi ismét betért a sörözőbe, de ittassága és kutyája miatt kiküldték. Ekkor még kapott a pultosnőtől egy pohár fröccsöt abban a reményben, hogy utána majd távozik. A vádlott azonban kint az utcán háborgott, a pultost megöléssel fenyegette, egy sörösüveget és egy poharat is a földhöz vágott.

Még aznap délután visszatért, de a sértett nem szolgálta ki, mert részeg volt. A jelentős erőfölényben lévő vádlott erre benyomta a pultot a vendégtértől elválasztó csapóajtót, majd a két kezét védekezésül felemelő nőt maga előtt tolva a hűtőhöz lépett. Onnan egy üveg sört, a polcról pedig egy csomag mogyorót vett magához, végül fizetés nélkül távozott.

Kiderült, hogy a férfi a két kocsmai megjelenése között az élettársát egy veszekedés során arcul ütötte, ami miatt a nő át akart menni a közelben lakó anyjához. A vádlott a kapuban utolérte, visszatuszkolta a lakásba, majd a földre lerántva folytatta a bántalmazását és csak ezután engedte távozni a nőt.

A vádlott közvetlenül a sörözőbeli rablás után felkereste egy korábbi élettársát is, ott azonban nem engedték be a portára. Emiatt a nőt és az apját is megöléssel, elásással fenyegette meg, ami bennük – ismerve a férfi előéletét – komoly félelmet keltett. A nyomozás során fény derült arra is, hogy néhány héttel korábban a vádlott a munkaadójától két autót is elkötött úgy, hogy előzőleg hamis rendszámot szerelt fel rájuk. A kiskőrösi rendőrök a kutatás során ráadásul kannabiszt is találtak nála.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a különös visszaeső férfit rablás, személyi szabadság megsértése, zaklatás, jármű önkényes elvétele, egyedi azonosító jel meghamisításának bűntettével, továbbá garázdaság és kábítószer birtoklás vétségével vádolja, ezért fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben kiszabott újabb börtönbüntetését töltő vádlott ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában