KISKUNHALAS

2021.05.05. 13:15

Potenciazavart kezelő gyógyszert akart illegálisan behozni a határon

250 ezer forint pénzbüntetést kapott a Kiskunhalasi Járásbíróságtól egy Svájcban élő macedón nő, akit gyógyszerhamisítással vádolt az ügyészség.

Hraskó István

Vámosszabadi, 2020. június 5. Rendõrök ellenõrzik a személyforgalmat a vámosszabadi határátkelõhelyen, a magyar-szlovák határon 2020. június 5-én. Ezen a napon reggel nyolc órától korlátozás nélkül megnyíltak a magyar-szlovák határátkelõk a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások fokozatos enyhítésének nyomán. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék sajtószóvivője elmondta: a nő tavaly novemberben egy autóbuszon érkezett Szerbia felől, a vámvizsgálat során vám- és adóköteles árut nem jelentett be, azonban a pénzügyőrök az ülés alatti utazótáskájában százötven doboz potenciazavar kezelésére szolgáló készítményt találtak és foglaltak le. A gyógyszer Magyarországon nem engedélyezett, csakúgy, mint Szerbiában.

A magyarországi gyógyszerpiacon legálisan beszerezhető azonos hatóanyag tartalmú gyógyszerek vénykötelesek, kizárólag orvosi javaslatra és kontroll mellett szedhetőek. A macedón nő a termékből körülbelül három évre elegendő mennyiséget akart Magyarországra behozni, és az országon átszállítani. A bíróság döntése nem jogerős.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában