kalocsa

2021.05.14. 13:53

Maketteket és novellákat készítettek a rendőrségi pályázat győztesei

A Kalocsai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága két – fiataloknak szóló – pályázat nyerteseit jutalmazta a napokban.

baon.hu

Forrás: police.hu

A kalocsai rendőrök 2021 januárjában pályázatot írtak ki az óvodások és általános iskolások részére „Így lenne biztonságosabb!” címmel. A gyerekeknek azt kellett bemutatni, hogy milyen módon tudnák biztonságosabbá tenni a közvetlen lakókörnyezetüket. Mint olvasható a rendőrségi közleményben, a kiírás különlegessége abban rejlett, hogy rajzzal nem, de minden egyéb módon, bármilyen anyagból készült művel lehetett pályázni: kollázsokat, makettet, terepasztalt vártak a szervezők a lurkóktól, akik bebizonyították, hogy fiatal koruk ellenére vannak elképzeléseik a balesetmentes közlekedésről, a biztonságos környezetről és a pozitív szemléletről.

Fotó: police.hu

A szervezők nem titkolt célja volt az óvodás és iskolás alkotók kreativitásának fejlesztése, a közlekedési ismereteik bővítése, a közlekedési magatartás formálása, illetve az épített környezettel – kerékpárút, kijelölt gyalogos-átkelőhely, járda, körforgalom stb. – kapcsolatos szabályok megismertetése.

A verseny nyertesei korosztályok szerint:

– Óvodások: Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéjének Zöldfa utcai Tagóvodája holtversenyben az Öregcsertői Óvodával

– Általános iskola alsó tagozat: Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola 4. osztálya

– Általános iskola felső tagozat: Szent Asztrik Katolikus Általános Iskola 5. osztálya

Fotó: police.hu

Az elmúlt időszakban természetesen a középiskolások sem maradhattak kihívás nélkül. A kalocsai baleset-megelőzési bizottság a nagyobbak számára novellaíró pályázatot hirdetett. A kamaszoknak baleset-megelőzési témában egy maximum 4 oldal terjedelmű írást kellett benyújtani.

A verseny legeredményesebb pályázói:

– Első helyezett: Ács Nelli (9. osztály)

– Második helyezett: Sipos Gergely (11. osztály)

– Harmadik helyezett: Szőnyi Zsombor (11. osztály)

A fiatalok mindhárman a Kalocsai Nagyasszonyunk Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

Fotó: police.hu

A díjakat Mayer József r. ezredes – a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője – és Rideg Gábor r. őrnagy – osztályvezető-helyettes – adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában