bűnügyek

2021.05.13. 09:02

Leckéztetés gyanánt akasztotta fel gyermekkori barátját egy halasi férfi

A gyermekkori barátjának felakasztásával vádolt kiskunhalasi férfi ügyében hozott ítélet helybenhagyását indítványozta a fellebbviteli főügyészség.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta a Kecskeméti Törvényszék elsőfokú ítéletének helybenhagyását annak a kiskunhalasi elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a korábbi barátja sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és ugyanilyen tartamú közügyektől eltiltás kiszabására került sor – áll a főügyészség közleményében.

Mint írják, a nem jogerős ítélet tényállása szerint a vádlott 2016 nyarán akként próbálta megleckéztetni a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt a sértettet, hogy utóbbi személy tanyájának udvarán

az éjszakai órákban őt megvárta, majd leütötte, végül a sértett önakasztásának látszatát igyekezett kelteni.

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa a

kutyájuk segítségével megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették.

A vádlott magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az eljárás során a terhelt letartóztatását rendelték el, aki nem ismerte be a terhére rótt bűncselekményt. Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be felmentés, illetve a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket nem ítélte alaposnak. Álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a vádlott bűnösségének megállapítására az élet elleni bűncselekményben törvényesen került sor és a terhelttel szemben kiszabott büntetés is arányos, ezért indítványozta az elsőfokú ítélet helybenhagyását. A bejelentett védelmi fellebbezések tárgyában a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában