tiszakécske

2021.05.10. 13:01

Felgyújtotta a munkásszállót, hogy megölje a tulajt

Emberölés kísérlete és közveszélyokozás bűntette miatt 14 év fegyházra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a tiszakécskei férfit, aki 2019 októberében felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót, hogy megölje a szállóban alvó tulajdonost.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A többszörösen büntetett előéletű, 25 éves vádlott 2019 szeptemberében költözött a tiszakécskei munkásszállóba, ahol összeismerkedett egy nővel. Kapcsolat alakult ki köztük, a férfinak szabad bejárása volt a nő szobájába. Az emeleten, külön lakrészben élt a szálló tulajdonosa is a családjával.

A vádlott kisebb munkákat is elvégzett a tulajdonos részére. Beszélgetéseik alapján azonban a vádlott azt gondolta, hogy bele akar szólni az életébe, ezért megharagudott rá.

2019 októberének első felében el is határozta, hogy megöli a tulajt úgy, hogy felgyújtja a szállót. Vett is két flakon körömlakklemosó folyadékot az égés gyorsításához.

2019. október 13-án este a vádlott kikísérte a buszmegállóba a dolgozni induló barátnőjét, majd a szállóban összepakolta a dolgait. Miután a szállóvendégek elaludtak, éjfél után az egyik szobában az egyik flakon körömlakklemosót az ágyra öntötte, végigfolyatta a bejárati ajtóig, majd öngyújtóval meggyújtotta.

A másik flakon tartalmát pedig a közös konyhában lévő étkező- és billiárdasztalra öntötte és meggyújtotta. Azt is tudta, hogy a konyhában van két PB gázpalack, amiket így akart felrobbantani. Alattomosságát és szándékait jól mutatja, hogy az az emeleti folyosón lévő poroltó készülékeket is elrejtette, hogy megnehezítse a tűz oltását.

A vádlott ezután elhagyta az épületet a holmijával együtt. A szobából a lángok átterjedtek még két szoba tetőszerkezetére, míg a konyhában a tűz elhamvadt. A tűz áramkimaradást okozott, így az egyik lakó észrevette, mi történik, riasztotta a többi lakót és nekikezdtek az oltásnak. A telefonon értesített tűzoltók pedig gyorsan megfékezték a tűz tovaterjedését. Tizenegy személy tartózkodott bent, mikor a lángok felcsaptak.

A vádlottat a rendőrök még aznap őrizetbe vették és beismerő vallomást tett. A különös visszaesőnek minősülő férfit a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és közveszélyokozás bűntettével vádolta meg, és életfogytig tartó fegyházat indítványozott neki.

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője pénteken elmondta: a vádlott lemondott a tárgyalásról, beismerő vallomását a bíróság elfogadta. A férfit a bíróság a váddal egyezően találta bűnösnek, és 14 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A határozattal szemben az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője pedig enyhítés érdekében fellebbeztek. A fellebbezéseket a Szegedi Ítélőtábla bírálja el. A vádlott továbbra is letartóztatásban maradt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában