KISKUNMAJSA

2021.05.07. 08:22

A kerítést átvágva jutott be egy tanya udvarára a bűnbanda

A nyomozók többrendbeli lopás miatt folytattak nyomozást egy hét főből álló bűnbanda tagjaival szemben.

baon.hu

Forrás: police.hu

Tíz bejelentés érkezett lopásról tavaly március és augusztus között a kiskunmajsai rendőrökhöz – írja a rendőrség. Mint kiderült, az elkövetők egyik alkalommal a kerítést átvágva jutottak be egy tanya udvarára, ahonnan villanymotort és vízszivattyúkat tulajdonítottak el. Az ismeretlenek nem válogattak az elkövetési módokban, több esetben loptak el utcán hagyott kerékpárokat, de előfordult olyan is, hogy az ablakot betörve mentek be egy ingatlanba, ahonnan akkumulátorokat és fa briketteket vittek el.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Az ügy felderítése érdekében nyomozócsoportot állítottak fel a Kiskunmajsai Rendőrőrs munkatársai, melynek eredményeként – széleskörű adatgyűjtés segítségével – beazonosították a feltételezett elkövetőket, akiknek a lakását is átkutatták – áll a közleményben. Mint írják, a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható hét férfinél megtalálták a lopásokból származó tárgyak egy részét, amelyet lefoglaltak.

A nyomozók többrendbeli lopással gyanúsítják a 18 és 23 éves kor közötti fiatalokat, akik az eljárás során szabadlábon védekezhettek. Ügyükben a rendőrök a vizsgálatot befejezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában