vádemelési javaslat

2021.04.30. 08:12

Veszélyes hulladékot is hordott Baja külterületére a férfi

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak a szemetelő férfivel szemben. A szakértői vélemény szerint veszélyes hulladék is volt az eldobott tárgyak között.

baon.hu

Forrás: police.hu

Bejelentés érkezett 2020. február 24-én kora délután a Bajai Rendőrkapitányságra, mely szerint egy autóból ismeretlen személy hulladékot pakolt ki a város külterületén lévő dűlőben. A rendőrök a bejelentés alapján rövid időn belül megtalálták a szemetelőt, akit gyanúsítottként hallgattak ki – írja a police.hu. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és még a büntetőeljárás során elszállította a korábban sorsára hagyott dolgokat.

Fotó: police.hu

Az ügyben kirendelt igazságügyi környezetvédelmi szakértő véleménye szerint az eldobott tárgyak egy része – például a festékes vödör – veszélyes hulladéknak minősül.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértésével megalapozottan gyanúsítható férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett. Ügyének vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában