bűnügyek

2021.04.01. 13:29

Rablással gyanúsítják a kunbajai-mélykúti szerelmespárt

A Kecskemét Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy 25 éves kunbajai nő és egy 17 éves mélykúti fiatalkorú férfi letartóztatását, akiket rablással gyanúsítanak.

baon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak – akik élettársi kapcsolatban állnak – 2021. március 28. napján éjfélkor megjelentek egy mélykúti ismerősük (az ügy sértettje) lakásnál és hangosan kiabáltak, hogy engedje be őket – derül ki a Kecskeméti Törvényszék közleményéből. Mint írják, a sértett megjelent az ajtóban és megpróbálta elküldeni őket onnan, azonban a fiatalkorú gyanúsított berúgta a bejárati ajtót, bement a sértett szobájába és elvette az éjjeli szekrényen elhelyezett övtáskát, valamint egy mobiltelefont. Ezalatt a nő a lakásban kutatott további értékek után. A sértett visszakövetelte az értékeit, azonban a fiatalkorú arcon ütötte, melynek következtében a földre esett és a szekrénybe beütötte a fejét. Ezt követően a gyanúsítottak távoztak a helyszínről és magukkal vitték a telefont és az övtáskát, amelyben a sértett személyi okmányai, bankkártyája és 500 forint készpénze volt. A sértett kára az eljárás során megtérült.

A járásbíróság a büntetlen előéletű nő letartóztatását a jelenlét biztosítása, míg a büntetett előéletű fiatalkorú esetében a jelenlét biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség és a nő tudomásul vette, azonban a fiatalkorú és védője fellebbezést jelentettek be, míg a nő védője és a fiatalkorú törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, számukra 5 munkanap áll rendelkezésre az esetleges jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában