kék hírek

2021.04.09. 08:17

Hat emberből álló bűnbanda került rendőrkézre Kecskeméten

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói egy hat főből álló bűnbandát lepleztek le. A gyanú szerint hárman betöréseket követtek el, hárman pedig átvették tőlük a lopott holmit.

baon.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányságra az elmúlt néhány hónapban feltűnően sok, hasonló módszerrel elkövetett betörésről érkezett bejelentés. Tavaly szeptember és idén április eleje között legalább húsz olyan bűncselekmény vált ismertté a bűnügyi osztály munkatársai előtt, amelyeket építési vállalkozók, építkező magánszemélyek sérelmére követtek el – áll a rendőrség közleményében.

Mint írják, az ismeretlenek felfeszítették az épülőben lévő házak portáján vagy az építési területeken elhelyezett, lezárt konténereket, szerszámtárolókat, és azokból különféle tárgyakat tulajdonítottak el. Olyan esetről is beszámoltak, ahol a tolvajok nem találtak udvari tárolót, ekkor feltörték a félkész épületek ajtaját, és minden értéket elvittek.

A bűnözői csoport betörésre szakosodott tagjai válogatás nélkül vették magukhoz a drága fúrókat, hegesztőgépeket, szigetelőanyagot, de nem hagyták hátra az építkezés kisebb értékű kellékeit, például a glettanyagot, csavarokat, festéket sem. Előfordult, hogy az adott helyszínről húsz négyzetméternyi rézkábelt vittek el, vagy az udvaron álló autó rádióját szerelték ki.

A tolvajok – akik esetenként több százezer forint kárt okoztak – a zsákmányt három orgazdának adták tovább.

A rendőrök az elmúlt három hétben sorban fülelték le a bűnbanda tagjait.

Fotó: police.hu

A nyomozás adatainak elemzését követően idén márciusban először egy 31 éves kecskeméti férfit, majd április elején 20 éves társát fogták el. Egy 26 éves, betöréssel gyanúsítható helybéli férfit április 7-én vettek őrizetbe az egyik orgazdával együtt.

A négy, jelenleg kényszerintézkedés hatálya alatt álló férfin kívül felkutatták és kihallgatták azt a két kecskeméti lakost is, akik szintén felvásárlói voltak a betörőknek. Ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Az orgazdákat pénzmosás bűntett elkövetésével, míg a tolvajokat többrendbeli lopás bűntettével gyanúsítják. Az eltulajdonított tárgyak egy része előkerült, azokat a nyomozók lefoglalták.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában