bűnügy

2021.04.05. 11:47

Fiatalok raboltak ki egy középkorú férfit Baján

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

baon.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bajai Rendőrkapitányság csoportos rablás miatt indított nyomozást 2020. október 23-án áll a rendőrség közleményében. Mint megtudtuk, a nyomozás elrendelését egy hajnalban érkezett bejelentés indokolta, ugyanis Baján egy háromfős társaság megtámadott egy 54 éves férfit. A fiatalok leszólították a helybélit, akitől cigarettát és pénzt kértek. Mikor a sértett nem tett eleget a követelésnek, támadói megfenyegették, majd egyikük megrúgta, és a földön fekvő sértettet ütlegelték és rugdosták. A tettesek a középkorú férfitól ellopták a cigarettáját és pénztárcáját, amiben közel húszezer forint volt.

A történtekre egy járókelő figyelt fel, aki üldözőbe vette a menekülő fiatalokat. Egyiküket, egy 12 éves fiút feltartóztatott a rendőrök érkezéséig, a másik két ismeretlen el tudott menekülni. Őket a rendőrök rövid időn belül beazonosították és elfogták. A 20 éves és a 14 éves gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, ők jelenleg is letartóztatásban vannak.

A nyomozás során kiderült, hogy a sértett súlyosan megsérült, orrcsonttörést szenvedett, így a két idősebb gyanúsított a rablás mellett testi sértésért is felelhet.

A vizsgálati osztály munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban adták át az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában