tompa

2021.03.18. 08:13

Titokban 34 kiló marihuánát rejtettek a gyanútlan futárok autójába

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emeltek egy apa és fia ellen, akik még 2014 márciusában két megtévesztett futár segítségével mintegy 34 kilogramm marihuánát akartak Szerbiából Magyarországra csempészni, majd eladni, de a tompai határátkelőnél a futárok lebuktak és a drogot lefoglalták.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az apa és fia azt találta ki, hogy Szerbiában marihuánát vásárolnak, mit sem sejtő futárok felhasználásával Magyarországra vitetik, majd közösen eladják. A terv megvalósításához 2014 januárjában vettek is két autót, az egyiket a fiú, a másikat pedig az apa felesége nevére. A csempészéshez a család két barátját, ismerősét szemelték ki, akiknek azt hazudták, hogy egy szerbiai munkalehetőség miatt kellene kiutazniuk Szabadkára.

Az apa 2014. március 6-án a saját kocsijával Szerbiába ment, ahol egy ismeretlen személytől több mint 34 kiló marihuánát vett. Telefonon szólt fiának, aki még aznap este útnak indította a futárokat a két csempészautóval Szerbiába. A két futár éjjel 11 után érkezett meg egy szabadkai kocsmához, ahol az apa várta őket. Azt mondta nekik, hogy a munkához már későn érkeztek, de ragaszkodik ahhoz, hogy hazaindulásuk előtt aludjanak egyet.

A két mit sem sejtő futár az apa járművében lepihent, azalatt az apa a két csempészautó motorterében elrejtette a 37 csomag drogot.

A két futár másnap hajnalban visszaindult Magyarországra, de a tompai határátkelőnél a pénzügyőrök megtalálták a kábítószert. A lefoglalt drog hatóanyagtartalma különösen jelentős mennyiségű. Dr. Schmidt Gábor kijelentette: a két futár nem tudott a drogról, velük szemben az eljárást megszüntették.

A vádlottak közül az apa szabadlábon védekezik, míg fia más ügyben van fogvatartásban. A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában