kiskunhalas

2021.03.29. 09:28

Távmeghallgatáson kapott nyolc év börtönt a barátját felakasztó férfi

Emberölés kísérletével vádolták azt a 39 éves kiskunhalasi férfit, aki 2016 júniusában bosszúból leütötte, majd egy vasállványra felakasztotta gyermekkori barátját, miután cimborája szerszámokat és benzint lopott el tőle.

Hraskó István

Mint arról annak idején beszámoltunk, a megyei főügyészség közlése szerint a vádlott és a sértett gyermekkoruk óta barátok voltak, rendszeresen összejártak. Ez a jó viszony sem gátolta meg abban a sértettet (aki rendszeres kábítószer-fogyasztóként folyamatosan pénzzavarban volt), hogy 2015 december végén a vádlott és szülei kiskunhalasi házának garázsából szerszámokat és üzemanyagot lopjon el, majd eladja egy közös ismerősüknek. Miután a vásárló megtudta, hogy a szerszámok és a benzin lopásból származnak, visszaadta a vádlottnak és családjának, így az 58 ezer forintos kár nagy része megtérült, a tolvajt a lopásért a Kiskunhalasi Járásbíróság el is ítélte.

A vádlott azonban nagyon megharagudott régi barátjára. Ismerősök előtt hangoztatta is, hogy meg fogja leckéztetni. 2016. június 21-én éjszaka el is ment a sértett kiskunhalasi tanyájára, a sötétség leple alatt a nyitott kertkapun keresztül észrevétlenül beosont az udvarra és egy vasállványra felkötözött egy ott talált elektromos vezetéket, amit csúszóhurokkal látott el. Ezután elrejtőzött, és megvárta, amíg a sértett kilép a házból. Egy érdes felszínű tárggyal hátulról leütötte, a sértett elvesztette az eszméletét, ekkor

a vádlott az állványhoz vonszolta és a hurkot a nyakára rögzítve felakasztotta úgy, hogy áldozatának lábai leértek a talajra.

Ezzel azt a látszatot akarta kelteni, hogy a sértett öngyilkosságot kísérelt meg.

Rövid idő múlva az élettársa észrevette a felakasztott sértettet, levágta a hurokról és értesítette a mentőket, akik a férfit a helyszínen újraélesztették, majd kórházba szállították. Az akasztás miatt a sértett súlyos életveszélyes állapotba, a klinikai halál állapotába került, kilenc napig kezelték. A tényleges, biológiai halál elkerülése csak a gyors orvosi segítségnyújtásnak volt köszönhető, ennek hiányában a sértett fulladás, agybénulás miatt meghalt volna, de így is maradandó sérüléseket szenvedett.

A vádlottat három és fél év után, tavaly januárban fogták el, azóta előzetesben volt. A főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolta meg, és a Kecskeméti Törvényszék ebben is találta bűnösnek. Mint megtudtuk, távmeghallgatás keretében megtartott tárgyaláson 8 év börtönre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a törvényszék a kiskunhalasi férfit. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és a védő felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához.

Borítóképünk illusztráció.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában