életmentés

2021.03.24. 06:55

Időben megtalálta az eltűnt hetényi asszonyt a Hírös Rescue Team

Kedden reggel eltűnt egy hetényegyházi nő, a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjai szerencsére élve találták meg.

Várkonyi Rozália

Forrás: Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület

Kedd reggel egy 65 éves hetényegyházi asszony összeveszett a családjával és ismeretlen helyre távozott. A nő hozzátartozói nagyon megijedtek, így értesítették a rendőrséget. A családtagok a Facebookon is közzétették, hogy édesanyjuk eltűnt és egy fényképet is feltöltöttek az asszonyról. Egy kommentelő javasolta a családnak, hogy írjanak a Hírös Rescue Teamnek, hiszen az egyesület eltűnt emberek keresésével foglalkozik és hamar a helyszínre is érhetnek.

– Dél körül értesített minket a család az eltűnésről, azonnal szóltunk a csapat néhány tagjának – mondta el Trencsényi Péter az egyesület alapítója.

– A Hetény vezér Polgárőr Egyesületet is bevontuk a keresésbe, hiszen nekik nagyon jó a helyismeretük. Fél kettő körül értünk a helyszínre, ahol a kutyánk szagmintát vett az asszony párnájáról, majd a család néhány tagjával megkezdtük a keresést. A Hetény vezér Polgárőr Egyesület tagjai pedig motorral kutatták át a területet – részletezte.

Fotó: Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület

A keresés közben folyamatosan érkeztek a hozzászólások a Facebookra. Egy szemtanú a képről felismerte a nőt és jelezte, hogy nemrég látta Ladánybene irányában menni az asszonyt. Kiderült, hogy az eltűnt valóban Ladánybenére ment az egyik rokonához. Három órányi kutatás után végül a keresőcsapat odaért az eltűnt asszony ladánybenei hozzátartozójához, ahová szinte egy időben érkeztek az idős asszonnyal, aki 5 órán át sétált. Az eltűnt nőt megvizsgálta az egyesület egyik mentőtiszt tagja, aki mindent rendben talált, így nem volt szükséges kórházba szállítani az asszonyt.

– Úgy gondolom nagyon sokat számított ennél az esetnél, hogy egyre több helyen írnak a mentőegyesületről, így az emberek egyre jobban megismernek minket és, ha ilyen helyzetbe kerülnek, akkor tudják, hogy nekünk bármikor lehet szólni és segítünk, ha baj van – mondta el az egyesület alapítója, aki bízik abban, hogy a jövőben még több ember ismeri meg őket.

 

Fotó: Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában