bűnügyek

2021.03.12. 14:46

Bosszút álltak a sükösdi fiatalok egy fiún, mert chatelt egyikük barátnőjével

Előzetesbe került az a három huszonéves sükösdi fiatal, akik múlt szombaton kicsaltak egy 19 éves fiút a helyi focipálya közelébe, majd egyikük brutálisan összeverte – így állt bosszút, hogy a sértett chatelni mert barátnőjével.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a megalapozott gyanú a 20, 21 és 22 éves sükösdi fiatalemberek március 6-án, azaz múlt szombat délelőtt egyikőjük barátnője, egy 18 éves lány segítségével csalták ki a sértettet a sükösdi focipálya közelébe. Bosszút akartak állni rajta azért, mert a fiú korábban chatelt a lánnyal, aki egyébként az osztálytársa.

Amikor a sértett fiú a helyszínre ért autóval, a gyanúsítottak bevágtak elé gépkocsijukkal, megállásra kényszerítve.

A lány barátja beült a sértett autójának anyósülésére és ököllel többször megütötte a sértett arcát. Még az indítókulcsot is kivette a kocsiból, hogy a fiú ne tudjon elmenekülni.

Majd kirángatta az autóból a sértettet, és tovább verte az arcát, a fejét. A fiú nem mert védekezni, mert látta, hogy bántalmazója mögött áll annak bátyja és a harmadik fiatalember. Biztos volt benne, hogy ha visszaüt, hárman verik tovább.

Amikor a bántalmazó látta, hogy a sértett már alig áll a lábán és erősen vérzik, abbahagyta a verést. Tovább szidta a fiút és felszólította, hogy hagyja békén a barátnőjét. Majd egyik társa odadobta a sértettnek az elvett slusszkulcsot, és végre elhajtottak a helyszínről.

A sértettnek a bántalmazástól eltört, deformálódott az álkapcsa, a sérülést sebészeti úton kellett ellátni.

A bajai rendőrök március 10-én, szerdán elfogták a gyanúsítottakat és minősített súlyos testi sértés, valamint személyi szabadság megsértésének bűntette miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként. A lányt szintén kihallgatták, ő szabadlábon védekezik.

A Bajai Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt, a Bajai Járásbíróság nyomozási bírója pénteken el is rendelte a kényszerintézkedést. A gyanúsítottak és védőik a szabadlábra helyezésért fellebbeztek.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik