hétköznapi hősök

2021.02.09. 12:24

Őrjöngő férfit mentettek ki a vízből a bajai rendőrök

Kedd délelőtt a Dunából mentettek ki egy öngyilkosságra készülő férfit a bajai járőrök és két másik állampolgár.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Február 8-án délelőtt bejelentés érkezett a rendőrségre. Egy nő azt állította, hogy Baján élő testvére öngyilkossággal fenyegetőzött és valamelyik hídnál lehet. Az egyik bajai egység éppen a Petőfi híd környékén járt, de nem találkoztak a keresett férfival – olvasható a police.hu közleményében.

Egy másik járőrpáros – Domokos János rendőr őrmester és Szunyog Krisztián rendőr törzsőrmester – a Türr István hídhoz ment, ahol a parton megtalálták a férfit és három társát. A rendőrök kiérkezésével egy időben a keresett személy a Dunába futott. Domokos János és a parton lévő két személy azonnal utánament a vízbe, ahol a férfi azt ordította: öngyilkos akar lenni.

Szunyog Krisztián törzsőrmester is berohant a vízbe és végül közösen húzták ki a partra a férfit, aki folyamatosan őrjöngött, illetve továbbra is öngyilkossággal fenyegetőzött. A helyszínre további rendőri egységek és a mentőszolgálat is megérkezett. A férfit végül kórházba szállították.

Ha úgy érzi, Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívja az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegély számot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegély száma: 116-111.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában