mélyszegénység

2021.02.24. 08:16

Hiába a nagy razzia, tovább lopják az áramot Kiskunmajsán

Nemrég tartott közös razziát az áramszolgáltató és a rendőrség Kiskunmajsán, ám már másnap, több portára is, illegálisan visszavezették az áramot.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Múlt hét hétfőn tartott közös razziát az áramszolgáltató és a rendőrség Kiskunmajsán, a város alvégi részén lévő Akácfa és Rózsa utcában, ahol több ingatlanba is illegálisan vezették be az áramot. Hiába szedték le a szabálytalanul felrakott vezetékeket, már másnap, és azóta több portára is, illegálisan visszavezették az áramot.

Van olyan ház, ahol az összeeszkábált vezetékről leolvadt a szigetelés, vélhetően a túlterhelés miatt. A Rózsa utcában az egyik romos, tető nélküli épületbe az áramszolgáltató munkatársai által feldarabolt vezetéket kötözték össze újra és vezették vele az áramot a házba. A vezeték több ponton is szikrázott ottjártunkkor, a másik Akácfa utcai ingatlanban információink szerint gyerekek is laknak, ahova szintén szabálytalanul vezették vissza az áramot. Egy harmadik helyen is illegálisan csatlakoztak újra a hálózatra, ahol szintén leolvadt a szigetelés a vezetékről a terhelés miatt.

Hétfőn az áramszolgáltató és a rendőrség azt követően indított összehangolt akciót az áramtolvajok ellen, hogy számos lakossági bejelentés érkezett az önkormányzathoz, amely levélben kereste meg a Nemzeti Közművek Energia Zrt.-t, konkrét címeket megadva, ahol érdemes vizsgálódni. Az áramszolgáltatóhoz és a rendőrséghez is most újabb bejelentések érkeztek az ismételt szabálytalan áramvételezésekről.

A környékbeliek elmondása szerint nagyon szegény, szinte nincstelen családokról van szó, akik jórészt alkalmi munkákból és segélyből élnek. Téli tüzelőre sem igazán futja nekik, ezért több helyen a lopott árammal is fűtenek.

A múlt héten tartott közös razziát az áramszolgáltató és a rendőrség Kiskunmajsán
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában