HATÁRVÉDELEM

2021.02.05. 10:01

Észt embercsempészt fogtak a megyei rendőrök

A Bács-Kiskun megyei nyomozók őrizetbe vették a férfit, aki 20 határsértőt akart átszállítani az országon.

baon.hu

Forrás: police.hu

A Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei február 4-én 9 óra 54 perckor Bácsalmás térségében igazoltatták egy áruszállító jármű sofőrjét, aki az út szélén várakozott – tájékoztatta hírportálunkat a police.hu. Az intézkedés során kiderült, hogy az észt állampolgár illegális migránsokra várt, akiket Nyugat-Európába akart csempészni. A környéken végzett terepkutatás során a rendőrök a szállításra váró külföldieket megtalálták és feltartóztatták.

A 20 határsértő szír, eritreai és líbiai állampolgárnak vallotta magát, de sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásnak jogszerűségét nem tudta igazolni. Az észt férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A határsértőket – meghallgatásukat követően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában