szén-monoxid-mérgezés

2021.02.07. 11:35

Először a sükösdi család macskája vesztette el az eszméletét

Kis híján tragédia történt szombat este Sükösdön, a Rövid utca egyik családi házában, ahol szivárgott a gáz és az egész épület telítődött a mérgező szén-monoxiddal. Egy házaspárt a mentők mérgezés gyanújával szállítottak a bajai kórházba.

Pozsgai Ákos

Volt már hasonló baleset korábban is a családban, akkor a nagymama gázpalackja robbant fel

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba két embert szombat este Sükösdön.

Csak a házaspár volt otthon, amikor este, tévénézés közben arra lettek figyelmesek, hogy

a macska eldőlt a szobában, elvesztette az eszméletét.

A 35 éves anya felkelt, hogy megnézze, mi történt a házikedvenccel, de ekkorra már ő is olyan rosszul volt, hogy alig tudott eljutni az ajtóig. A férj erős fejfájásra panaszkodott. Az 56 éves apa azonnal felhívta a szomszéd házban, a nagymamánál tartózkodó gyerekeket, hogy jöjjenek, mert nagy a baj.

– Az ajtónál összegörnyedve állt anyu, nagyon rosszul volt

– mesélte 16 éves fiuk, aki azonnal hívta a mentőket és a tűzoltókat.

A fürdőszobában lévő gázbojlerre kötött propán-bután palackból szivárgott a gáz
Fotó: Pozsgai Ákos

A helyszínre a bajai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik erős gázkoncentrációt mértek az épületben, ezért a gázszolgáltató szakembereit is riasztották. A mentők is megérkeztek, akiknek az asszonyt már lélegeztetniük kellett, hiszen eszméletét vesztette. Férjével együtt a bajai kórházba szállították őket mérgezés gyanújával.

A tömítéssel volt probléma
Fotó: Pozsgai Ákos

Az asszony édesanyja elmondta, hogy a fürdőszobában lévő gázbojlerre kötött propán-bután palackból szivárgott a gáz, a tömítése volt hibás.

– Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem éjjel kezdett el szivárogni a gáz, mert akkor biztos, hogy nem élik túl, álmukban érte volna őket a halál – magyarázta az idős nő, aki elmondta azt is, hogy volt már hasonló baleset korábban is a családban. Akkor az ő gázpalackja robbant fel, mert szivárgott a gáz a rossz tömítés miatt. Szerencsére senki nem sérült meg, de akkor sem sokon múlott a tragédia. Azóta folyton felhívja a gyerekek figyelmét, hogy ellenőrizzék a tömítést, és minden használat előtt tegyenek bele újat.

Volt már hasonló baleset korábban is a családban, akkor a nagymama gázpalackja robbant fel
Fotó: Pozsgai Ákos

A család öt gyermeke rokonoknál és a szomszédban lakó nagymamánál töltötte az éjszakát. Az épületet másnap reggelig szellőztették,

azóta a cica is jobban van.

A gyerekek szülei éjszakára, megfigyelésre a kórházban maradtak, másnap engedték őket haza.

Az eset a Rövid utca egyik családi házában történt
Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában