GALÉRIÁVAL (+18)

2021.02.04. 12:52

Bűzlő állati tetemek borítják a tázlári erdőt

Kizsigerelt és kibelezett bűzlő állati tetemek látványa fogadja a túrázókat az Olajosok útján, a Tázlárhoz közeli bodoglári Tartós szegfű tanösvény közvetlen szomszédságában lévő erdőben. A maradványok vadászok terítékére utalnak.

Pozsgai Ákos

Rettenetes látvány fogadta a napokban a párjával kiránduló kiskunhalasi Bajtai Andrást. A Felső-Bodogláron lévő Tartós szegfű tanösvény melletti erdőben orrfacsaró bűzt árasztó tetemekre bukkantak. A területen halomban hevernek a kizsigerelt állatok maradványai, őz lábak. Róka, aranysakál, nyest, borz, liba, varjú, egész disznó, szarvasbika, de még elpusztult haltetemek is borítják a mintegy száz négyzetméternyi területet, mely közvetlen egy vadászles mellett terül el.

– Több mint húsz évig voltam vadász a vajdaságban, bevett szokás volt, hogy állati zsigereket helyezünk ki a vadászlesek környékére, a ragadozó vadak oda csalogatására, de ilyen mennyiségű és ilyen állapotban lévő tetemek kihelyezése szabálytalan és elfogadhatatlan – magyarázta Bajtai András, aki szerint az állati tetemek a madárinfluenza újbóli felbukkanása és az afrikai eredetű sertéspestis miatt különösen veszélyesek lehetnek. Az állattartókra is fokozott egészségügyi előírások vonatkoznak, így akik kirakták az erdőbe a tetemeket, több szabályt is megsérthettek.

Kószó Endre, a Tázlári Nimród Vadásztársaság elnöke a baon.hu érdeklődésre elmondta, hogy a hozzájuk érkezett bejelentés alapján a hivatásos vadászuk felkereste a helyet, ahol az állati tetemeket kirakták, dokumentálta a helyszínt, jegyzőkönyvet készített, amelynek egy másolatát átadtak a tázlári önkormányzatnak, valamint megtették az ilyenkor szükséges bejelentést a Kiskőrösi Rendőrkapitányság felé is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában