vádemelés

2021.02.16. 08:59

Börtön vár a katalizátorokra szakosodott tolvajra

A kazincbarcikai férfi egyik áldozatától szerelést imitálva a kipufogódobbal együtt, mindkét autójának katalizátorát ellopta; míg egy másik, utcán parkoló jármű kipufogórendszerét fényes nappal elvágta és a saját autójára kötött kötéllel megpróbálta azt az alvázról leszakítani.

baon.hu

Fotós: Pesti Tamás

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki trükkös módszerrel autókatalizátorokat lopott.

Az ügyészség közlése szerint a kazincbarcikai férfi két felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt, tavaly október elején megjelent egy petőfiszállási tanyán és az ott lakó asszonynak ajánlatot tett arra, hogy az udvaron álló, forgalomból kivont személygépkocsija katalizátorát megvásárolná. A sértett az ajánlatot nem fogadta el, mert az alkatrészt egy másik autójába akarta áttenni, mivel annak kipufogója lyukas volt. Ekkor a vádlott felajánlotta, hogy a javítást majd ő elvégzi, amibe a sértett beleegyezett.

Ezután a vádlott szerelést imitálva mindkét jármű katalizátorát a magával vitt elektromos vágószerszámmal levágta, majd azokat a kipufogódobbal együtt saját autójába tette és azzal az ürüggyel távozott a tanyáról, hogy ragasztóért kell mennie.

A sértett 70 ezer forint kárt szenvedett, amelynek megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

A vádlott két nappal korábban Gátéron is megpróbált egy katalizátort ellopni: fényes nappal egy utcán parkoló személygépkocsi kipufogórendszerét elvágta és a saját autójára kötött kötéllel megpróbálta azt az alvázról leszakítani. Időközben azonban megzavarták, így a helyszínről a katalizátort hátrahagyva elhajtott.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi próbaidőre felfüggesztett büntetéseinek utólagos végrehajtását is el kell rendelni. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!