szabályszegés

2021.02.04. 10:49

A rendőrök Szabadszállás belterületén helyszíni bírságot szabtak ki

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának munkatársai helyszíni bírságot is kiszabtak a járművezetőre.

baon.hu

Forrás: police.hu

A kunszentmiklósi rendőrök 2021. február 3-án 14 óra 45 perckor intézkedés alá vonták Szabadszállás belterületén egy fehér színű Opel kistehergépkocsi sofőrjét – írja a police.hu. A járművet vezető 57 éves helybéli az egyik Honvéd utcai kijelölt gyalogosátkelőhely szélén, a forgalommal szemben állította le az autóját. A férfivel szemben az egyenruhások közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése szabálysértés elkövetése miatt 25.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki. Ezen túlmenően 6 közlekedési előéleti pontot zsebelhetett be a sofőr, akinek a jogsértése azért is érthetetlen, mert a közelben több kiépített parkolóhely található.

A KRESZ rendelkezései szerint a kijelölt gyalogosátkelőhelyen tilos megállni.

Személygépkocsival, motorkerékpárral, kerékpárral és kézikocsival a zebra előtt 5 méter, egyéb járművel pedig 15 méter távolságon belül is tiltott a megállás. A szabályszegéseket egyszerűbb és olcsóbb megelőzni, mint később a büntetést kifizetni.

A rendőrök kérik a közlekedés résztvevőit, hogy tartsák be a KRESZ szabályait!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában