többrendbeli lopás

2021.01.28. 12:08

Válogatás nélkül rabolt a balotaszállási tolvaj

A nyomozók többrendbeli lopás gyanújával vettek őrizetbe egy balotaszállási férfit.

baon.hu

Forrás: police.hu

2021. január 13-án, fényes nappal kerékpárlopás történt Balotaszálláson, valaki egy lezárt biciklit tulajdonított el a vasútállomás mellől – tájékoztatta szerkesztőségünket a police.hu. Közleményükben olvasható továbbá, hogy egy héttel a történtek után egy helyi asszony tájékoztatta a balotaszállási körzeti megbízottat arról, hogy valaki az éjszaka folyamán a tanyájáról három anyajuhot és négy bárányt tulajdonított el.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök azt állapították meg, hogy a két lopás elkövetésével egy 28 éves helybéli gyanúsítható megalapozottan. A férfinál kutatást tartottak az egyenruhások, és a lopott jószágok közül két birkát meg is találtak. Az állatokat visszaadták a tulajdonosnak, így a közel 150.000 forintos kár fele megtérült. A nyomozók kihallgatták a balotaszállási gyanúsítottat, aki beismerte tettét. A férfi ekkor még szabadlábon védekezhetett.

A következő egy hétben három környékbeli betöréses lopásról kaptak bejelentést a rendőrök. Egyik alkalommal egy lakatlan tanyáról vitt el valaki vashulladékot: egy traktormotort, három traktorfelnit és egy fém állványt, a másik esetben egy füstölőből tűnt el közel 90.000 forint értékű húskészítmény, míg a harmadik helyszínről három tyúkot és egy kakast vitt el a tolvaj.

A rendőrök azt állapították meg, hogy az utóbbi három lopás elkövetésével is a 28 éves balotaszállási férfi gyanúsítható. A nyomozók január 27-én újból kihallgatták a férfit, akit ekkor már őrizetbe is vettek. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában