illegális migráció

2021.01.06. 07:11

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Kecskeméten

Kecskemét határában igazoltatták a rendőrök azt a magyar sofőrt, aki a gyanú szerint 40 illegális migránst akart átcsempészni az országon.

baon.hu

Forrás: police.hu

Az 5-ös számú főút 90-es kilométerénél szerdán hajnali 1 óra 23 perckor a járőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján – megállítottak egy teherautót. Az intézkedés során kiderült, hogy a teherautó rakterében 40 külföldi bújt el, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – adta hírül a police.hu.

A gyanú szerint a 30 éves budapesti sofőr a határsértőknek segítséget akart abban nyújtani, hogy jogellenesen Nyugat-Európába jussanak.

A magukat szír állampolgárnak valló illegális migránsok meghallgatása folyamatban van, a jármű vezetőjét pedig előállították. Ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai embercsempészés bűntett gyanúja miatt nyomozást indítottak.

Évekre börtönbe kerülhetnek

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában