Sükösdi trió

2021.01.28. 08:56

Egy hét alatt került rács mögé a rabló, a betörő és a díler

Egy hét alatt három sükösdi férfi letartóztatását indítványozta a megyei főügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás, többrendbeli lopás, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés és kábítószer birtoklás miatt indult bűnügyekben.

Hraskó István

Forrás: shutterstock

Három bűnügyről is hírt adott csütörtökön a megyei főügyészség, amely a 3500 lakosú Bács-Kiskun megyei nagyközségben a napokban történt.

Egy 17 éves fiú múlt hét csütörtökön, azaz január 21-én este

bemászott egy családi ház udvarába,

majd a bejárati ajtót betörve, kezében egy farúddal rátámadt az ott lakó férfira. Ököllel ütötte meg, majd a ráült a földre került házigazda mellkasára, és nyugtatót, készpénzt, valamint telefont követelt tőle. A megfélemlített sértett egy doboz nyugtatót adott át a rablónak, aki egy mobilt is elvett. A bajai rendőrök még aznap éjjel előállították a fiatalkorút.

Az egyenruhások szintén nagyon hamar, két órán belül elfogta azt a betörőt, aki

egy szintén sükösdi családi ház kamrájának ajtaját feltörve dohányt és élelmiszert emelt el.

Kiderült, hogy a férfi számlájára írható egy másik lopás is: tavaly karácsony előtt ivócimborája hátizsákját lopta el a benne lévő pénztárcával és iratokkal.

A harmadik sükösdi férfi

rendszeresen „herbál” és „kristály” fantázianevű pszichoaktív port árult

kiskorú és felnőttkorú vevői részére. A bajai rendőrök a gyanúsított lakásán további etil-heptedron tartalmú pszichoaktív porokat, valamint kábítószerrel szennyezett tasakot foglaltak le. Ez a férfi egyébként nem állt meg autójával, amikor a rendőrök intézkedni akartak vele szemben, sőt megpróbált elszökni előlük, sikertelenül.

Az ügyészség mindhárom esetben indítványozta az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását, a bíróság ezt el is rendelte.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában