GALÉRIÁVAL

2020.12.23. 15:22

Új autók érkeztek a megyei főkapitányságra

Gyarapodott a Bács-kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járműparkja: Dávid Sándor dandártábornok, főkapitány 12 Toyota Land Cruiser terepjárót, 2 Audi A3-as személyautót és egy Volkswagen Transporter kisbuszt adott át ünnepélyes keretek között az állománynak szerdán Kecskeméten.

Horváth Péter

Fotó: BUS CSABA

Valamennyi járművet 5 évre, vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig szóló szervízcsomaggal szerezték be, amelynek része a teljes körű karbantartás, a szezonális gumicsere, illetve a folyamatos támogató szolgáltatás.

Az Audik a járőrőrszolgálatot ellátó rendőröket segítik majd, az egyik a bajai, a másik a megyeszékhelyi rendőrkapitányság alkalmazásában, míg a Volkswagen Transporter a speciális feladatokat ellátó közterületi támogató alosztály használatába kerül.

A 12 nehéz terepjáró a Magyarország külső határának megerősítését szolgáló projekt keretében, uniós nyílt közbeszerzési eljárások eredményeként, abból az 52 db Toyota Land Cruiser flottából érkezett a megyénkbe, amelyből az összesen 8 külső határos megyei rendőr-főkapitányság részesedik most.

A járművek terep- és téli gumiabroncs készlettel érkeztek, valamint megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi és biztonsági követelményeknek. Felszereltségük tartalmazza a blokkolásgátlót, menetstabilizáló rendszert, kipörgésgátlót, a légkondicionálót, és a hővédő üvegezést. Mobil megkülönböztető jelzéssel is ellátták a járműveket és műszaki paramétereik alkalmassá teszik őket szélsőséges időjárási- és terepviszonyok közötti szolgálatteljesítésre.

A cirkálók a határrendészeti kirendeltségek szolgálatába állnak, a legjobbkor érkeztek, hiszen a Bács-Kiskun megyei, közel 113 km-es határszakaszra ebben az esztendőben hónapról-hónapra növekvő migrációs nyomás nehezedik, a migránsok száma a tavalyi évhez képest 60 százalékkal növekedett.

Bács-Kiskunban 2014. és 2017. között a rendőrség gépjárműparkjának több mint 50 százaléka lecserélődött. A folyamat nem állt le, a rendőrség a kormány támogatásával egy hosszútávú amortizációs csereprogramot indított, amellyel évről-évre megvalósulhatnak a legszükségesebb amortizációs cserék. Így 2018-ban 21, 2019-ben 26 jármű érkezett, ebben az esztendőben pedig 15 új szolgálati gépkocsi áll hadrendbe, amelyek a szolgálati feladatok gyors, hatékony és biztonságos ellátását szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában