információval és galériával frissítve

2020.12.06. 11:33

Összedőlt egy ház Kiskunhalason

Összedőlt egy családi ház vasárnap délelőtt Kiskunhalason, a Szilády Áron utcában.

Pozsgai Ákos

Forrás: Pozsgai Ákos

Fotó:

Friss információk:

A helyszínen a rendőrök hallgatják meg a munkásokat, valamint a hazatérő lakókat. A Szilády Áron utca továbbra is teljes szélességében le van zárva a Posta utcai saroktól. Időközben az önkormányzat újabb közleményt adott ki. A Városgazda Zrt. munkatársai a tragédia helyszínén gyűjtik az adatokat, hogy az összedőlt házban lakóknak mire van szükségük. Információink szerint az összedőlt épületben egy önkormányzati lakás volt, amiben egy négyfős román család lakott, nekik a Városgazda Zrt. munkatársa már át is adta a soron kívül kiutalt másik önkormányzati lakás kulcsát. Jelenleg előkészítik a romok alatt maradt értékek mentését. A szomszédos egyben maradt, magántulajdonban lévő házrész tulajdonosa, Kovács Istvánné, a baon.hu kérdésére elmondta, hogy neki is ki kell költöznie a lakásából. Az önkormányzattól is kapott ígéretet a segítségre, valamint a gyerekei segítenek majd a költözködésben.

Farkas Dániel, a halasi Városháza stratégiai tanácsadója elmondta, hogy az önkormányzat gondoskodik a tragédiában érintett családok elhelyezéséről.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiderüljön, történt-e emberi mulasztás, amely a tragédiát okozta. Ha igen, akkor minden erőnkkel azon leszünk, hogy a megfelelő felelősségre vonás megtörténjen – közölte a önkormányzati tanácsadó.

Fotó: Pozsgai Ákos

Korábban írtuk:

Információink szerint kábelfektető munkások dolgoztak éppen a lakóépület előtt, amikor az összedőlt. A munkások közül senki sem sérült meg.

Úgy tudjuk, hogy az épületben több család lakott, a középső lakrészben egy négyfős román család, egy édesanya kislányával, és a nagyszülőkkel. Elsődleges információink szerint a házban a nagyszülők tartózkodtak, amikor roskadni kezdett az épület, úgy tudjuk, hogy időben ki tudtak menekülni.

Ottjártunkkor érkezett meg a lakás egyik tulajdonosa is, a hölgy lakása ugyan nem dőlt össze, de nem mehet be az összedőlt, életveszélyes épületbe.

A helyszínre a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik jelenleg is vizsgálják az épületet.

Tűz és robbanás nem történt. A halasi tűzoltók egy gázpalackot hoztak ki az épületből. Az áram- és gázszolgáltató munkatársai a helyszínen vannak, lekapcsolják a villanyt és a gázt.

Az érintett utcát a rendőrök lezárták.

Kuris István László alpolgármester a baon.hu kérdésére elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik segíteni a bajba jutott családokon. Azoknak, akik önkormányzati lakásban laktak, másik önkormányzati lakást biztosítanak. Akiknek pedig saját tulajdonukban volt a házrész, velük külön egyeztetnek majd, hogy az önkormányzat milyen módon tud segítséget nyújtani számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában