vádemelés

2020.12.18. 09:37

Koldust zsarolt meg az álrendőr Baján

Hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntette miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki ősszel Baján kétszer rendőrnek adta ki magát, és azzal fenyegetőzve vette el egy koldus pénzét, hogy megbilincseli és börtönbe viteti.

Hraskó István

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlott férfi 2020 októberében Baja belvárosában többször odament egy utcán kolduló férfihez, és valótlanul azt állította, hogy rendőrként dolgozik. Azzal fenyegette meg, hogy ha nem adja oda az összegyűjtött pénzét, megbilincseli és a szekszárdi börtönbe viteti, így végül a sértett átadta 2800 forintját.

November 1-jén megismétlődött az eset, ekkor a vádlott 2000 forintot zsarolt ki a koldustól,

és még a kerékpárján lévő zárat is elvitte.

A bajai rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették, a sértett kérte kára megtérítését.

A letartóztatásban lévő vádlottnak a Bajai Járási Ügyészség végrehajtandó fegyházat indítványoz. Mivel a többszörösen büntetett előéletű férfi feltételes szabadság idején követte el a zsarolást, ezért bűnössége esetén azt meg kell szüntetni és a fegyházbüntetésből sem bocsátható feltételes szabadságra. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában