FRISSÍTVE

2020.12.01. 11:45

Gázvezetéket vágott át egy munkagép Kalocsán

Forgalmas útszakasz mellett verte szét a vezetéket egy munkagép. A mentési munkálatok idejére a Szent István király utcát lezárták.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Munkavégzés közben rongálta meg az út alatt futó gázvezetéket egy exkavátor, a Szentháromság tér mellett, a Sörház köz és a Szent István király út sarkán, kedden délelőtt, 11:30 körül.

A baleset miatt elkezdett ömleni a gáz,

így a forgalmas közutat és a közelben lévő gyalogos, illetve kerékpáros forgalmat is le kellett zárni, amíg a gázszolgáltató szakemberei mentesítették a helyszínt.

A megrongálódott csőcsonk környékét vízsugárral locsolták a kalocsai hivatásos tűzoltók, ezzel elkerülve, hogy lángba boruljon a terület. Az esetnél senki nem sérült meg, evakuálásra végül nem volt szükség, mert a közel eső ingatlanok épp’ üresen álltak.

– Ilyenkor biztonsági okokból használják a kollégáim a vízsugarat,

azért, mert ha olyan forrás lenne a közelben, ami tűzveszélyes, akkor ezzel ki tudják védeni, hogy nagyobb baj legyen – magyarázta Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

– Ezekben az esetekben a legfontosabb és elsődleges feladat a közelben élők és tartózkodók biztonságos helyre történő kísérése. A kollégáim a felderítés után megállapították, hogy ötven méteres sugarú körben egy olyan épület van, amelyben tartózkodhatnak emberek, de itt éppen nem tartózkodott senki. Személyi sérülés sem történt – számolt be.

Az eset kezeléséhez nem csak a társszerveket, hanem a gázszolgáltató szakembereit is értesítette a katasztrófavédelem,

hiszen a szivárgás megszüntetését nekik kell elvégezni, tudatta Kovács Andrea. Mivel a káresemény emberi életre veszélyes helyzetet idézett elő, a rendőrséggel is felvették a kapcsolatot. A bevonásukkal úgy sikerült lezárni, illetve biztosítani a helyszínt, hogy sem a gyalogos, sem pedig a kerékpáros és autós forgalmat ne fenyegesse a gázszivárgás. A veszélyes helyzetet bő másfél óra alatt, 13:15-ig sikerült elhárítani, addigra a gázszivárgás is megszűnt, adta hírül a szóvivő.

A kalocsai tűzoltók jó időre lezárták a Szentháromság tér környékét
Fotó: Gábor János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában